Tuesday, October 13

YOU ARE 2 ... AZIM HAZIQ







Salam to all...






Lama betul tak hapdet blog ni.. rasa dipinggirkan jer.. maklumla bz ngan FB sekarang nih...


















Banyak betul yang da berlaku for the past 2 months.. with the Raya... selamat hari raya adilfitri , maaf zahir batin to all... bule lagi kan.. masih lagi dalambulan raya , to be exact ari ni 24 Syawal 1430H..






Posting kali ni it's all about my 4th child (ingatkan da bongsu, rupanya kuar lagi lepas dia ni... hehehe...).






His name was the easiest one to decide... AZIM HAZIQ , maksudnya : Azam & Cerdik.. Dan bertepatan dengan namanya lah, si kenit ni kalu nak sesuatu mesti akan berusaha sampai la dapat...






Azim was born masa puasa tahun 2007 , contraction was felt after imsak...but manage to relax since this is the 4th one.. Check in at the spital at 9.30 am after dok pi merayau ke bank and EPF (sempat lagi tu.. hehe)...






After changing to the uniform (ala-ala seksi tu..), was then pushed to the delivery room.. was put on drip (tak mintak pun sebenarnya). And the agony and waiting begins... WTH... sepatutnya bila da masuk air tu, the pain will show its sign..but no, it dis not happen to me.. hubby yang dok kat sebelah pun da naik boring... dari minit ke minit... tak de apa2 pun jadi.. nurse da dtg 2,3 kali.. last sekali, after 45 min, baru doctor datang.. dia pun heran.. pas tu check sekali lagi, pas tu lepas 15 min baru la sakit tu datang... and after the pushing was done (lama gak rasanyer.. sebenarnya da tak larat.. remember, it was ramadhan and tha last food that i ate was during sahur.. ) . Alhamdulillah, dalam tak larat tu , finally he was out...









Dia ni memang lain dari yang lain (from his siblings).. tak tau la mana dapat gen.. kulit da cerah bulan mengambang or shud i say terang matahari bersinar sebab lahir kul 12.00 tengahari (betul.. tak tipu ni..), and muka cam orang winter sonata... hehe.. (mungkin terlebih nengok citer Korea kut masa pregnant)..






Whatever it is, semua pak n mak menakan or shud i say everybody yg jumpa dia mesti fell in lurve at first sight.. sungguh adorable... ngan perangai 'bobok'nyer (ni oghe kelate mesti pahae nih..) , nak marah pun tak jadi marah...






Anyway, tak sempat nak wat celebration for him since his mama (me la tu) was busy with Cu Din's wedding preparation... Sorii dear.. tak per, kalu ada masa lepas ni kita wat ok..






So , my baby AZIM HAZIQ... mama pray semoga menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat...






HAPPY BIRTHDAY TO U AZIM HAZIQ.. YOU ARE 2 NOW...






Lurve from Abah , Mama , Abang Hakim, Sis Aisya & Hana & Hanis..

3 Comments:

At October 18, 2009 6:55 am, Blogger NBK466 said...

'Abg' pun doakan Azim jd anak yg SOLEH ek..

 
At October 19, 2009 12:13 pm, Blogger tee said...

NBK : Erkkk... abg ke pak cik ... hahaha.... niway.. tq uncle ...

 
At October 21, 2009 5:55 pm, Blogger izman said...

balas ziarah balik.

blog yg menarik.

nak link yg saya? sgt2 dialu2kan. sgt2 berbesar hati.

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home