Thursday, July 30

JOM BACA-BACA

Salam to all,

Semalam, ambik cuti... Bukan untuk berehat, sama sekali tidak.


Tapi bawa anak-anak ke Pesta Buku Selangor 2009.


Alhamdulillah, dapat parking depan kOmpleks PKNS Shah Alam.. Tau-tau jer la, kompleks pkns ni, kalau ada aktiviti jer, mesti parking full.


Oh, bawak 3 anak jer, Abang, Aisya n Hana. Azim tak leh bawak lagi, nanti jenuh nak mengejar dia satu kompleks kan.. hehe...


Tee cakap ngan anak-anak, kita kat sini 1 jam jer tau, lepas ni nak pergi Tesco. Ok. Nampak cam ok jer plan tu.


Tiba di Kompleks kul 3.30 ptg... tinjau sana... tinjau sini... tengok sana... tengok sini.... belek ini.. belek itu...


Akhirnya, masing-masing tersenyum puas sebab buku-buku citer yang nak beli semua dapat... (baca: mamanya kena 'pau') .. haha...


Tapi, tak mengapa... daripada beli benda2 yang tak berpaedah, baik beli buku... Macam ni kena buat mini library kat rumah.. Yang ada sekarang ni kurang sempurna.. Ahhh.. duit lagi.. hehe...


Dah penat berjalan, (baca : Abang saja yang penat.. katanya, kakinya lenguh.. ermmm... true typical man), cari cafe... bula gak la, minum air dan waffles..


Perut da kenyang... gi cari sandal untuk Abang sebab yang lama ... bukan koyak, atau putus, atau rosak... Baca : HILANG... Aisya dan kawan-kawannya telah menyorokkan sandal si Abang kat luar rumah.. dan keesokkan harinya, da tak de.. Geramm pun ada... Mujur gak bukan sandal CRO*CS, kalu tidak mau nangis nyer...


Da habis bab sandal, lalala.. nak balik , kan programnya nak ke TESCO... Menuju ke kaunter bayaran parking.. tiba-tiba...


KAK... sekejap ... tengok program kita kak.. Sungguh bagus untuk anak-anak akak.. Anak akak yang sulung tahun berapa? (sungguh klise soalan-soalan jurujual program pembelajaran nih... mesti lulus dengan cemerlang semasa kursus pemasaran... :) ) ..


Eerrmmm.. otak yang dah semakin penat (masa tu da jam 5.00 petang, ok...) ... proses kunyahan data-data da menjadi slow.... Kaki pun da lenguh.. duk sekejap ok gak ni... Dari sekejap tu, jadi kat sejam... dan, akak pun termasuk dalam statistik pembeli yang tak dapat menolak tawaran mereka... Sungguh persistent nyer mereka ini.. Hahaha...


Tapi, program itu sungguh bagus.. yang develop program tu , anak A.Samad Said , (eh, ke A. Samad ISmail??? ) , alaaaa,, yang penting orang yang sama yang develop Score A programme tu lar.. sori Pu3, kak Tee tak sempat lagi nak nengok program tu.


Kesimpulannya, kita akan rasa puas dan gembira apabila anak-anak gembira... sebabnya dapat buku... tapi kalau nak pergi sabtu dan ahad, baik keluar pagi sebab tengahari orangnya sungguh la ramainya... nak membelek pun jadi malas..

Dan juga.... plan no. 2 ke TESCO terpaksa di batalkan...


Ok...


Till then,


SALAM..


3 Comments:

At July 30, 2009 4:18 pm, Blogger pB said...

papa nyer pun cuti jugak ker?

 
At July 31, 2009 2:38 pm, Blogger tee said...

pB :) tak.. ada audit..

 
At July 31, 2009 4:05 pm, Blogger Rohaniah said...

salam...thanks datang blog akak...pesta buku? hmmmmm...pantang nih...pantang dengar heheheeh

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home