Thursday, February 5

YOU ARE 6TH TODAY KAKAK...

Salam to all...





Taken at PIL's house during Eidul Fitri



Add Video







Ermmm.. where do i start to describe kakak ye...



1. Berani tapi manja... Selalu jadi peneman abangnya kat bilik study bila si abang ada homework ...



2. A jovial and cheerful person... not forgetting the peramah... (read : she can talk and talk and talk until the ayam masuk reban.. :) )



3. Suka sangat kat animals.. kalau balik kampung hubby, habis dikejarnya itik n ayam kat belakang rumah. Baru-baru ni, kat tikus masuk rumah. PAsang perangkap. Kena. Dalam kita dok geli-geleman tu, boleh ke kakak ni buat statement : Tikus ni cute lar... cam kat cerite Ratatouille (errr.. ellooo.. cute???? Geli ader lar... hehehe... ) .




4. Kalau tido tak cukup, bangun pagi mesti bad mood.. jenuh gak nak memujuk suruh gi mandi.. Sabar je lar...









5. Hobi : Membaca, melukis, mewarna dan bertanya soalan2 yang kekadang tu jenuh gak kita nak memikir jawapannya... and mind you, the answer should be masuk akal, kalau tak, she will keep on asking... :)









6. Suka kalau di ajak pergi..... supermarket.. (baca : nak beli itu, ini, begitu, begini... hahaha.. ingat maknye ni cop duit ke... )









7. Suka main air... (kat mana2 tempat yang ada air... bilik air, swimming pool, tempat sink kat restoran pun jadi... etc...)





8. Get along well with Abang n Baby, but with Hanna.... sekejap baik cam tak leh berenggang.. sekejap gaduh sampai tak leh bersentuh... Alahaiii.. poning mama ....


aBANG hAKIM & aISYA



aISYA & hANNA

9. Tak sabar nak pi sekolah kebangsaan...





10. A very positive person... semua bole buat... haha..








So, to kakak, from all of us : Abah, Mama, Abang Hakim, Hanna, Baby Azim wanna wish u :




HAPPY 6TH BIRTHDAY..




May u be blessed always..




Menjadi anak yang solehah...





Till then, friends,





SALAM...

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home